Dogadjaji

B olimpijska norma, 53 medalje i 14 državnih rekorda za plivače Dubočice na prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda (17-20.12.2020.) u Beogradu održalo se prvenstvo Srbije za kadete, juniore i u apsolutnoj konkurenciji. Takmičenje je trajalo četiri dana a okupilo se 474 plivača iz 47 klubova. Naš klub nastupio je sa 17 plivača od kojih su svi briljirali i plivali svoje lične kao i državne rekorde.

Plivači Dubočice napravili su senzaciju osvajanjem čak 53 medalje u individualnim i štafetnim trkma (38 zlatnih, 9 srebrnih i 6 bronzanih).

Osvajajači medalja bili su:

 1. Nina Stanisavljević (21 zlato i 3 srebra)
 2. Uroš Živanović (11 zlata, 2 srebra i 1 bronza)
 3. Bratisav Pešić (3 zlata, 2 srebra i 1 bronza)
 4. Viktor Dimitrijević (1 zlato, 1 srebro i 1 bronza)
 5. Petar Stanisavljević (1 bronza)
 6. Štafete (2 zlata, 1srebro i 2 bronze)

Pored senzacionalnog broja medalja, naši plivači su četrnaest puta pomerili granice srpskog plivanja pa je tako Nina Stanisavljević oborila državni rekord za 16,17,18 godina na 100m delfin sa vremenom 1:00.92, kao i apsolutni rekord Srbije na 50m slobodno sa vremenom 25.16 koji je dugi niz godina bio u vlasništvu naše olimpijke Miroslave Najdanovski. Ono što posebno treba istaći je da se ovim rezultatom Nina popela na prvo mesto rang liste Evrope u juniorskoj konkurenciji i izborila B olimpijsku normu koja iznosi 25.51.

Uroš Živanović koji nas je već navikao na konstantno pomeranje kako svoje tako i granice srpskog plivanja, nije ni sada razočarao pa je ovaj put rekorde postavio na: 200m prsno sa vremenom 2.20.85 (15 godina), 100m prsno sa vremenom 1:03.42 (15,16 godina) i 100m delfin sa rezultatom 56.94 (15 godina).

Štafete koje su pomerile čarobnu granicu srpskog plivanja su:

4×50 mešovito (državni rekord 14-17 godina) u sastavu: Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Bratislav Pešić, Kristina Ristić sa rezultatom 1:56.25

4×50 mešovito (državni rekord 15-18 godina) u sastavu: Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Bratislav Pešić, Iva Obradović sa rezultatom 1:52.39

4×50 slobodno (državni rekord 15-18 godina) u sastavu: Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Bratislav Pešić, Iva Obradović sa rezultatom 1:41.27

Čak četiri plivača Dubočice izborilo je norme za reprezentaciju:

 1. Nina Stanisavljević – norme za Četvoromeč, Balkanijadu, Evropsko juniorsko prvenstvo, Evropsko seniorsko prvenstvo, kao i B olimpijsku normu,
 2. Uroš Živanović – norme za Četvoromeč, Komen kup i Evropsko juniorsko prvenstvo,
 3. Bratislav Pešić – norme za Četvoromeč i Balkanijadu dok mu je do norme za Evropsko juniorsko prvenstvo norma izmakla za samo 30 stotih delova sekunde,
 4. Viktor Dimitrijević – norma za Četvoromeč

Ponosni smo na nastup celog našeg tima koji je radom i požrtvovanjem nadvladao otežane uslove sa kojima smo bili suočeni usled nedostatka bazena tokom čak 6 meseci u poslednjih godinu dana. Rezultat i parametar forme celog tima je na odličnom nivou i obećava još sjajnije rezultate na predstojećim državnim i reprezentativnim takmičenjima.

Rezultate ovog takmičenja možete ispratiti ovde

Tim Dubočica

Pioniri Dubočice do zlata i državnog rekorda na prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda (05-06.12) u Beogradu odžano je prvenstvo Srbije u pionirskoj konkurenciji. Takmičenje je okupilo 210 pionira iz 32 kluba koji su se nadmetali za titulu državnog prvaka.

Dubočica je nastupila sa šestočlanim timom (Aleksa Mitrović, Vuk Marinković, Leona Dimitrijević, Minja Ristić, Pavle Ganić i Dunja Stošić) predvođeni trenerom Miroslavom Kocićem.

U mnoštvu neisvesnih trka pioniri Dubočice popravljali su lične rekorde, dok je najzapaženiji rezultat ostvarila muško-ženska štafeta 4×50 slobodno u sastavu (Aleksa Mitrović 29.65, Vuk Marinković 29.67, Leona Dimitrijević 31.27, Minja Ristić 32.36) osvojivši zlatnu medalju. Ono što je ovu medalju učinilo još sjajnijom jeste činjenica da je ovim rezultatom oboren državni rekord za dečake i devojčice uzrasta 10-12 godina.

Ponosni smo na nastup naših najmlađih članova koji su svojim kvalitetom pokazali da itekako idu stopama svojih starijih drugara i smatramo da su ovi rezultati samo odlična uvertira za njihovu dalju sportsku karijeru.

Tim Dubočica

Stanisavljević i Živanović rekordno u Burgasu

Park Arena

Proteklog vikenda (06-08.11.) plivači Dubočice nastupili su na međunarodnom takmičenju “Burgas Grand Prix” u Bugarskoj. Naš klub nastupio je sa šestočlanom reprezentacijom (Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Viktor Dimitrijević, Petar Stanisavljević, Ognjen Obradović i Marko Ristić).

Takmičenje je okupilo 200 plivača iz pet zemalja (Bugarska, Srbija, Turska, Rumunija i USA) i u ovako jakoj konkurenciji plivači Dubočice okitili su se sa čak sedam medalja (3 zlatne i 4 srebrne) i pet oborenih državnih rekorda.

Timska

S ponosom ističemo da su najzapaženije rezultate postigli Nina Stanisavljević i Uroš Zivanović, oborivši ukupno pet nacionalnih rekorda.

Naša najbolja juniorka Srbije oborila je rekord do 17 godina na 100m delfin sa rezultatom (1:01.55) i rekord do 18 godina na 50m leđno sa rezultatom (28.87) uz napomenu da se ovim rezultatom Nina plasirala na treće mesto rang liste Evrope za devojčice do 17 godina.

Uroš Živanović oborio je nacionalne rekorde do 16 godina sa rezultatima 28.87 i 1:03.56 na 50 i 100m prsno, koji su bili dugi niz godina u vlasništu nekadašnjeg Evropskog juniorskog prvaka Čabe Silađija. Sa ovim rezultatima Uroš se plasirao na odlično 14 i 16 mesto rang liste Evrope za momke do 18 godina. Uroš je takođe pomerio granicu svog nacionalnog rekorda na 200m prsno za dečake do 15 godina.

Nina i Uki

Ovo takmičenje pokazatelj je sjajne forme naših plivača i predstavlja sjajnu uvertiru za dalji nastavak sezone.

Dubočica do 17 medalja i 2 rekorda u Švajcarskoj i Bugarskoj

Proteklog vikenda (05-06.09.) plivači Dubočice nastupili su na međunarodnim takmičenjima u Švajcarskoj i Bugarskoj. U Bugarskoj, nastupila je petočlana reprezentacija Dubočice (Nina Stanisavljević, Viktor Dimitrijević, Petar Stanisavljević, Iva Obradović i Ognjen Obradović), dok je u Švajcarskoj na međunarodnom takmičenju u Schaffhausenu nastupio Uroš Živanović.

U Bugarskom gradu Varna na “Crnomorskom kupu” plivači Dubočice okitili su se sa 11 medelja. Najtrofejnija predstavnica kluba na ovom takmičenju bila je Nina Stanisavljević sa osvojenih 6 medalja (jednom zlatnom, tri srebrne i dve bronzane). Nina je bila najbrža na 50m delfin, do srebrnih medalja je došla na 50 i 100m slobodno, kao i na 100m prsno, dok je bronzana bila na 50m prsno i 50m leđno. Viktor Dimitrijević osvojio je srebro na 100m leđno i bronzu na 200m leđno. Petar Stanisavljević osvojio je dva treća mesta na 50 i 100m prsno, dok je Iva Obradović osvojila srebro na 200m mešovito.

Kompletne rezultate sa ovog mitinga možete pogledati ovde

Istog vikenda, u Švajcarskom gradu Schaffhausen održao se međunarodni miting pod nazivom “Rheinfallmeeting Arena Kup” gde je naš klub predstavljao Uroš Živanović. U dva dana takmičenja Uroš se čak 5 puta popeo na najvišu stepenicu pobedničkog postolja u disciplinama 50m, 100m i 200m prsno, kao i 50m delfin i 100m slobodno, dok je srebro osvojio na 200m mešovito. Treba istaknuti da je ovaj nastup praćen obaranjem dva državna rekorda do 15 godina u disciplinama 50m prsno (29.92) i 100m prsno (1:05.47).

Kompletne rezultate sa ovog mitinga možete pogledati ovde

Nastup naših plivača dobar je parametar trenutne forme u pripremama za državno prvenstvo, koje se nadamo da će biti održano u decembru ove godine.

Sjajan nastup Uroša Živanovića

Proteklog četvrtka i petka (30-31.07.) nacionalni selektor Igor Beretić, okupio je najbolje plivače Srbije na situacionom treningu radi provere forme budućih predstavnika naše zemlje na internacionalnim takmičenjima. S ponosom obaveštavamo javnost Leskovca i Srbije da je naš klub dobio poziv za čak tri plivača (Nina Stanisavljević, Uroš Živanovic i Bratislav Pešić). Učešće je uzeo samo Uroš Živanović, dok su Nina i Bratislav zbog zdravstvenih razloga ovog puta preskočili ovaj izuzetan dodjaj.

Uroš je nastupio u trci 100m prsno i imao čast da pliva rame uz rame sa našim Olimpijcem Čabom Siladjijem. U ovoj trci Uroš je nezvanično oborio rekord Srbije do 16 godina sa rezultatom 01:04.25, kojim je takodje rangiran kao najbrži petnaestogodišnjak Evrope. Svojim prolaznim rezultatom ove trke, koji iznosi 29.68, naš as je takodje zauzeo prvo mesto na rang listi Evrope u disciplinini 50m prsno za godište 2005.

S obzirom na okolnosti, vezano za obustavu rada bazena na dva meseca sve do 18 maja i ponovno zatvaranje bazena 04.07 i rada u otežanim uslovima zbog epidemiološke situacije, ponosni smo na istrajnost naših plivača i sa optimizmom očekujemo još bolje rezultate kada nam se na matičnom bazenu (SRC Dubočica) ponovo stvore uslovi za dalji rad.

Foto:PSS/David Damnjanović

Uskoro Dubočica Open 2020

 

S ponosom obaveštavamo javnost da će se  u Leskovcu 15 i 16.02.2020. održati međunarodni plivački miting “Dubočica Open”.

Nina

I ove godine Dubočica Open biće takmičenje na kojem će najbolji plivači i plivačice iz regiona odmeriti snage i proveriti svoju formu pred predstojeće otvoreno prvenstvo Srbije kao i prvenstva Srbije u mlađim kategorijama.

Ponosni smo na činjenicu da je ove godine učešće uzeo naš Olimpijac i jedna od najvećih zvezda Srpskog plivanja Čaba Silađi, praćen Tomasom Klobucnikom i Beji Adnanom zajedno sa mnogim mladim nadama i državnim rekorderima u svim kategorijama od pionirske do juniorske.

Propozicije kao i prošlogodišnje rezultate takmičenja možete pogledati na sledećim linkovima:

Dubočica Open 2020

Dubocica Open 2020 ENG

Rezultati 2019

 

Dubočica dominantna u Skoplju

Proteklog vikenda, na bazenima SC Boris Trajkovski u Skoplju,održan je tradicionalni medjunarodni plivački miting “13. Novembri”.

skopje

Ove godine nastupilo je oko 350 plivača iz 38 klubova iz Srbije, Bugarske, Albanije, Češke i zemlje domaćina, Makedonije.
U ovakvoj konkurenciji, plivači Dubočice napravili su pravi spektakl svojim nastupom i opravdano osvojili ekipno prvo mesto, dok su rekordi padali jedan za drugim iz trke u trku.
Najbolja srpska juniorka, Nina Stanisavljević oborila je tri rekorda, među kojima je najznačajniji apsolutni rekord Srbije u disciplini 100m mešovito, koji je još pre 10 godina postavila naša reprezentativka Marica Stražmešter.
Najbolji kadet Srbije Uroš Živanović imao je senzacionalan nastup na ovom takmičenju oborivši rekorde do 14 godina u disciplinama 50m delfin i 50m prsno, dok je na 100 i 200m prsno oborio rekorde za momke do 14 i 15 godina.
Veliki dopronos ukupnoj pobedi dali su  Bratislav Pešić, Marija Pešić,  Iva Obradović, Ognjen Obradović i Petar Stanisavljević koji su svojim sjajnim plivanjem i ličnim rekordima u Leskovac doneli pregršt medalja.
Od osvojene 51 medalje, čak 41 je bila zlatnog sjaja i po 5 srebrnih i bronzanih, dok su pehari za titule najboljih plivača po kategorijama pripali:
Nini Stanisavljević – najbolja plivačica u apsolutoj i kategoriji juniorki
Urošu Živanoviću  – najbolji plivač u kategoriji kadeta,
Bratislavu Pešiću  – najbolji plivač u kategoriji juniora i
Mariji Pešić  – najbolja u kategoriji kadetkinja.
Kompletne rezultate ovog takmičenja možete ispratiti ovde
I pored otežanih uslova za rad zbog rekonstrukcije na bazenima SRC Dubočica, naši plivači pokazali su sjajnu formu za ovaj deo sezone i još jednom dokazali svoj primat u regionu. Ovo je bila odlična proba i dobar pokazatelj za prestojeća takmičenja koja nas očekuju .

Nina Stanisavljević osvojila srebro na Evropskom juniorskom olimpijskom festivalu

Nina Stanisavljević je ponela zastavu Srbije na Evropskom juniorskom olimpijskom festivalu u Kazanu. Ona je u polufinalu uspela da postavi rekord igara a u finalnoj trci da osvaji srebro. Time je postala  jedna od najvećih nada srpskog plivanja.

Pored Nine, boje Srbije branio je još jedan plivač iz Leskovca, Bratislav Pešić dok je  trener Dušan Veličković u Baku otišao kao predstavnik Plivačkog Saveza Srbije.

NinaAerodrom

Za veliki uspeh zaslužni su svi plivači i treneri PK Dubočice jer su nesebično postavili visoke standarde i time stvorili prave uslove za pripremu državnih reprezentativaca.  Oni su time dokazali kvalitet programa koji ovaj klub poseduje. Takodje je stvorena fantastična atmosfera koja daje šansu svim plivačima da se  oprobaju u nekim od narednih medjunarodnih takmičenja.

 

Nina Stanisavljević oborila dva rekoda Srbije na Svetskom prvenstvu

Leskovačka plivačica i srpska reprezentativka Nina Stanisavljević (15) je u konkurenciji 126 država na Svetskom juniorskom prvenstvu do 18 godina, koje se održavao u Budimpešti , postavila novi rekord Srbije na 50m prsno u apsolutnoj kategoriji koji je još davne 2009. postavila Nadja Higl. Nina je takodje postavila novi rekord u disciplini  50m ledjno za devojke u kategoriji do 18 godina.

I ovog puta joj se pridružio trener PK Dubočice Dušan Veličković u ulozi predstavnika Plivačkog saveza Srbije

IMG_1065

PK “Dubočica” pliva za Milanov život

safe_image

Ove subote sa početkom u 09:00h odžaće se humanitarno klupsko takmičenje sa ciljem pružanja pomoći Milanu Miloševiću koji je trenutno teško bolestan. Milan je u Turskoj gde prima izuzetno skupe terapije, pa molimo sve ljude velikog srca i dobre volje da u  subotu dođu na bazen i pomognu Milanu u najznačajnijoj borbi, borbi za Život!!!

 

Dubočica do titule najboljeg kluba na Šarengradskom kupu

60010672_353018318661683_5341816628952694784_n

Na Šarengradskom kupu održanom u Kruševcu, u konkurenciji 417 takmicara iz 35 klubova iz četiri zemlje regiona, ekipa Leskovačke Dubočice osvojila je trofej najboljeg kluba i još jednom dokazala primat najboljeg kluba u regionu. 36 plivača i plivačica osvojilo je čak 46 medalja (22 zlata, 12 srebra, 12 bronze) i 6 pehara za najbolje u pojedinačnim uzrastima.

 1. Stanisavljević Nina (pehar za najbolju juniorku i najbolju plivačicu u apsolutnoj konkurenciji)
 2. Obradović Iva (pehar za najbolju takmicarku do 17 godina)
 3. Pešić Marija (pehar za najbolju 12-ogodišnju takmičarku )
 4. Obradović Ognjen (pehar za najboljeg 13-ogodisnjeg plivača)
 5. Marinković Vuk (pehar za najboljeg 10-ogodišnjeg plivaca)

I pored poteškoća u procesu treninga zbog bazena koji već dve nedelje ne radi, naši plivači uspeli su da otplivaju svoja najbolja vremena i dođu do titule najboljeg kluba. Čestitamo svim plivačima na sjajnom nastupu sa željom da što pre dođu još bolji rezultati.

Tim Dubočica

Sjajan nastup podmlatka Dubočice u Kragujevcu

57485032_431921237378635_4687110402968911872_n

Proteklog vikenda u Kragujevcu održan je međunarodni plivački miting “Pirat Open”. Na ovom takmičenju “Dubočica” je nastupila sa najmlađom ekipom takmičara i u konkurenciji 22 kluba uspela da osvoji čak 30 medalja (15 zlatnih, 9 srbrnih i 6 bronzanih) i ekipno peto mesto. Osvajaci medalja bili su:

 1. Bratislav Pešić – četiri zlata
 2. Vuk Marinković – tri zlata
 3. Neda Ignjatović – dva zlata, srebo i bronza
 4. Teodora Nikolić – dva zlata
 5. Jelena Cakić – dva zlata i srebro
 6. Lazar Marinković – zlato i srebro
 7. Aleksa Jovanović – zlato i bronza
 8. Dunja Stošić – dva srebra i bronza
 9. Petra Dimitrijević – dva srebra
 10. Novak Marinković – srebro i bronza
 11. Dušan Mladenović – bronza
 12. Štafeta 4×50 kraul – bronza

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Svojim nastupom najmlađi plivači Dubočice zadovoljli su očekivanja trenerskog tima i nastavili stopama svojih starijih kolega. Ćestitamo svim plivačima i trenerima na sjajnom nastupu, oborenim ličnim rekordima i osvojenim medaljama.

Tim Dubočica

Nezaustavljiva Nina Stanisavljević

U petak, subotu I nedelju na bazenima SC Novi Beograd, održan je pravi plivački spektakl.

facebook_1543818562674 (1)

Na ovogodišnjem Srbija Open- u, konkurencija nikad jača.
Ove godine učestvovalo je 500 plivača iz 62 kluba iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Turske, Grčke, Slovenije, Poljske, Bugarske, Makedonije, Libanona I BiH.
U ovako žestokoj konkurenciji, plivači Dubočice vratili su se u Leskovac sa osvojenih 17 medalja.
I ovog puta najbolja srpska juniorka Nina Stanisavljević  naprosto je briljirala, pa je tako uspela da osvoji čak 13 medalja od čega 8 zlatnih, 4 srebrne I 1 bronzanu i obori
25 nacionalnih rekorda,
Prvog dana Nina je rušila rekorde Srbije za devojčice do 18 godina u disciplinama 200 prsno i 50 kraul.
Drugog dana takmičenja pali su rekordi na 50 prsno do 17 godina i 100 kraul do 16 godina.
Trećeg dana, Nina je uspela da postane najbrža srpska plivačica ikada u disciplini 50 delfin, oborivši najstariji rekord Srbije u ženskoj seniorskoj kategoriji, koji je još davne 2007 postavila naša reprezentativka Đikanović Danijela, plivačica Vojvodine. Odmah u sledećoj trci, Nina obara i rekord srbije za devojčice do 18 godina u disciplini 100 prsno.
Treba istaći I to da je Nina na ovom takmičenju isplivala više normi za predstojeća velika takmičenja koja je očekuju jula i avgusta, a to su Evropsko juniorsko prvenstvo U Kazanju ( Rusija ), Evropski olimpijski festival mladih u Baku- u ( Azerbejdžan ), I Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti ( Madjarska ).
Muška štafeta Dubočice ( Stanisavljević Petar, Milenović Nikola, Pešić Bratislav I Stanković Djordje ) za juniore do 18 godina je bila ubedljivo najbolja u disciplinama 4 x 100 kraul I 4 x 100 mešovito.
facebook_1552868555875
Takodje i Petar Stanisavljević uspeo je da osvoji dve bronze u disciplinama 50 i 100 prsno u juniorskoj kategoriji.
Već sledećeg vikenda, plivači Dubočice Stanisavljević Nina i Pešić Bratislav će pod okriljem reprezentacije Srbije u Zagrebu nastupiti na susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, odakle ih očekujemo sa još nekom medaljom.
Foto: David Damnjanović/PSS

Podmladak Dubočice do 6 nacionalnih rekorda

48417038_132460297673042_4146858956569968640_n

Proteklog vikenda održao se 27. medjunarodni miting “Sveti Nikola”. Učešće na ovom prestižnom takmičenju uzelo je 35 klubova iz 4 zemlje, a plivački klub Dubočica nastupio je sa selekcijom od 30 plivača i plivačica.

Ponosni smo na činjenicu da tradiciju fantastičnih rezultata naših juniorskih reprezentativaca, nastavlja i podmladak kluba. Pa je tako naša mlada nada Aleksa Mitrović oborio dva nacionalna rekorda za dečake do 10 godina u disciplinama 50m prsno i 400m mešovito, dok mu je rekord na 200m mešovito izmakao za samo 24 stotih delova sekunde. Takodje treba napomenuti da je na nedelju dana ranije održanom prvenstvu Srbije za juniore, Aleksa oborio dva nacionalna rekorda na 200m prsno i 200m mešovito.

48429975_279457452763751_5640315112267972608_n

Štafete Dubočice u sastavu: Stojanović Anja, Rakić Tara, Ristić Minja i Dimitrijević Petra oborile su dva nacionalna rekorda do 10 godina u disciplinama 4x100m kraul i 4x100m mešovito. Mlade plivačice su sjajnim plivanjem pomerile granice srpskog plivanja i krenule stopama svojih starijih koleginica.

Najbolja pionirka Srbije Marija Pesić nastavila je niz sjajanih rezultata pa je na ovom takmičenju došla do pehara za najbolju mladu plivačicu, dok je najbolja juniorka Srbije Nina Stanisavljević nakon obaranja 28 nacionalnih rekorda na proteklom prvenstvu Srbije za juniore, sjajnim plivanjem došla do pehara za najbolju takmičarku mitinga.

Ponosni smo na sve naše plivače jer su završili sjajnu sezonu jos sjajnijim rezultatima i želimo im još bolje rezultate u 2019 godini.

Tim Dubočica

Foto: David Damnjanović/PSS

Nina Stanisavljević prvakinja Centralne Evrope

47685243_984065791779998_1008314349502070784_n

Srbija je bila zemlja domaćin ovogodišnjeg juniorskog prvenstva Centralne Evrope u plivanju. U prelepom ambijentu novosadskog SPENS – a proteklog vikenda okupili su se najbolji plivači i plivačice Centralne Evrope da odmere snage.

Grad Leskovac i plivački klub Dubočicu u sastavu reprezentacije Srbije predstavljali su plivači Nina stanisavljević i Bratislav Pešić, kao i trener Dušan Veličković koji je bio deo tročlanog trenerskog tima Srbije.
facebook_1543818454222 (1)
Najbolja juniorska plivačica Srbije, Nina Stanisavljević je opravdala očekivanja, pa se tako 7 puta pela na postolje za dodelu medalja.
U disciplini 100 metara prsno je isplivala najbolje vreme u odnosu na konkurenciju i postala šampion Centralne Evrope, dok je na 200 prsno uspela da dodje do srebrne medalje.
Nina je bila srebrna i u disciplinama 50 i 100 metara kraul, gde je u obe discipline postavila nove nacionalne rekorde. Bila je srebrna i u disciplini 200 mešovito, kao i u dve štafete sa ostalim plivačicama iz reprezentacije.
Nina je ujedno i prva srpska plivačica koja je uspela da ispliva normu za sledeće Evropsko juniorsko prvenstvo koje će se održati jula 2019 godine u Kazanju u Rusiji.
I Bratislav Pešić je plivao sjajno, pa je tako sa kolegama iz reprezentacije bio srebrni i bronzani u štafetama, dok je u individualnim trkama bio plasiran od 6 do 7 mesta, što je u ovakvoj konkurenciji rezultat vredan pažnje.
U ekipnom plasmanu reprezentacija Srbije zauzela je drugo mesto sa osvojenom 21 medaljom iza plivačke velesile Madjarske.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Za naše plivače nema odmora, jer ih već od 14 – 16. ovog meseca očekuje prvenstvo Srbije u malim bazenima za juniore i seniore, koje će se održati u Zrenjaninu.
Intervjui naših reprezentativaca

Foto: David Damnjanović/PSS

Cicibani Dubočice prvaci centralne Srbije

Protekle subote u Ćupriji održano je prvenstvo centralne Srbije za cicibane. Na najprestižnijem mitingu za najmlađe kategorije učešće je uzelo 180 takmičara iz 18 klubova južno od Beograda.

40527882_1840347192718077_4429993345435041792_n

Boje našeg kluba i grada branilo je 32 takmičara koji su se u Leskovac vratili sa peharom za najbolji klub centralne Srbije i 20 medalja (10 zlatnih, 1 srebrna i 9 bronzanih). Nakon ove ekipne pobede, plivači Dubočice ispisali su istoriju kao jedini klub koji je zaokružio titule najboljih u svima uzrasnim kategorijama, od cicibana, pionira, kadeta preko juniora sve do seniora i na taj način još jednom pokazao dominaciju na prostoru južno od Beograda.

Čestitamo svim plivačima i trenerima i želimo im još više uspeha u sledećoj sezoni!

Tim Dubočica

Napred Dubočica!

Dubočica senzacionalno na apsolutnom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Kragujevcu, održano je prvenstvo Srbije za juniore i apsolutno. Učestvovalo je 38 klubova i 327 takmičara iz cele zemlje, a naš tim nastupio je sa selekcijom od 10 plivača i plivačica koji su napravili senzaciju osvojivši 26 medalja, oborivši čak 8 nacionalnih rekorda i osvojivši 4. mesto u ekipnom plasmanu.

Nina

Kao što nas je na to već navikla nakon nastupa na “Komen kupu” i “Evropskom juniorskom prvenstvu”, Nina Stanisavljević nastavlja da niže nacionalne rekorde s tim što joj se na ovom takmičenju u tome pridružuje i mlađi klupski kolega Petar Ganić. Petar je sjajnim plivanjem u disciplini 200m delfin došao do nacionalnog rekorda za dečake do 11 godina, dok je Nina oborila rekorde do 14 godina na 50m prsnim stilom, zatim do 14 i 15 godina na 50m delfin stilom i do 14, 15, 16, 17 godina na 100m prsnim stilom. Pored nacionalnih rekorda Nina je osvojila ukupno 17 medalja na ovom prvenstvu: 10 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane i time pokazala svoju trenutnu dominaciju među srpskim plivačicama!

Nikola Milenović, Iva obradović i Petar Stanisavljević su svojim odličnim plivanjem i rezultatima pokazali da će u 2019. godini biti naši potencijalni reprezentativci Srbije na Balkanijadi. Nikola je osvojio srebro na 1500m i bronze na 400 i 800m kraul stilom, Iva je osvojila srebro na 50m i bronzu u na 200m leđnim stilom, dok Je Petar sjajnim rezultatom došao do bronze na 100m prsnim stilom.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Bratislav Pešić je nakon sjajnih nastupa sa reprezentacijom Srbije na “Četvoromeču” i “Komen kupu”, zaokružio svoju sezonu osvojivši na ovom prvenstvu čak 4 medalje. Do srebra je došao na 100 i 200m kraul stilom, dok je do bronze došao na 50m kraul i na 100m leđnim stilom. Takođe treba pomenuti žensku štafetu koja je u sastavu (Obradović Iva, Tasić Ivona, Pešić Milica i Stanisavljević Nina) uspela da se domogne bronze u ni manje ni više no apsolutnoj kategoriji.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Čestitamo i ostalim članovim tima koji su svojim odličnim nastupom i ličnim rekordima uveličali naš nastup na ovogodišnjem državnom prvenstvu!

Napred Dubočica!

 

FOTO: D. DAMNJANOVIC | PSS

 

Dubočica do pehara za II mesto na pionirskom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Leskovcu, održalo se prvenstvo Srbije za pionire. Domaćin ovog prvenstva bio je plivački klub “Dubočica”, a Leskovac je ugostio 206 plivača iz 32 kluba.

37243231_2206720216232475_5740124474280247296_n

U izuzetno jakoj konkurenciji, naš tim od 16 plivača i plivačica uspeo je da se po prvi put u istoriji Leskovačkog plivanja domogne pehara za II mesto u ekipnom plasmanu. Trka za najbolji klub bila je neizvesna do samog kraja, a titula najboljeg ovog puta pripala je pionirima “11. Aprila” iz Beograda.

U individualnoj konkurenciji zvezda prvenstva bila je naša plivačica Marija Pešić, koja je svojim sjajnim nastupima uspela da osvoji pehar za najbolju pionirku Srbije. Marija je osvojila čak 7 medalja (3 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu). Pored Marije zapažene nastupe imali su Ognjen Obradović koji je ovog puta došao do srebra na 100m leđno, zatim Petar Ganić koji je zablistao u trci 100m delfin osvojivši četvrto mesto, kao i štafete našeg kluba koje su nam donele jedno zlato, jedno srebro i jednu bronzu.

 

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Zlatna štafeta “Dubočice” 4×50 mešovito u sastavu: Ognjen Obradović, Marija Pešić, Natalija Jovanović i Pavle Đekić.

Srebrna štafeta “Dubočice” 4×50 kraul u sastavu: Ognjen Obradović, Marija Pešić, Anja Stojanović i Danilo Đorđević.

Bronzana štafeta “Dubočice” 4×50 kraul za devojčice u sastavu: Marija Pešić, Natalija Jovanović, Anja Stojanović i Anastasija Pejić.

 

 

Čestitamo i svim ostalim plivačima koji su svojim prvim nastupima i ličnim rekordima doprineli u borbi našeg kluba za ekipno II mesto.

Ponosni smo na činjenicu da naši pioniri idu utabanom stazom svojih starijih drugara, koji već par godina dominiraju plivačkom scenom Srbije pa i šire.

Čestitamo plivači, Napred Dubočica!

FOTO: D. DAMNJANOVIC | PSS

 

 

Pionirsko prvenstvo Srbije ovog vikenda u Leskovcu

DSC_3919

S ponosom obaveštavamo javnost da sutra počinje prvenstvo Srbije u plivanju za pionire, koje će trajati dva dana. Ove godine čast domaćina, pripala je gradu Leskovcu i našem plivačkom klubu (Dubočica).
Leskovac će ugostiti oko 40 klubova i preko 300 takmičara iz cele Srbije, a naš klub nastupiće sa selekcijom od 16 plivača i plivačica.
Ovde možete videti spisak i discipline u kojima će naši plivači braniti boje našeg kluba.
Startne liste
Svim učesnicima želimo prijatan boravak, puno sreće i što bolje plasmane na ovogodišnjem prvenstu Srbije za pionire.
Napred plivači!

 

 

Nina Stanisavljević do novih rekorda poslednjeg dana Evropskog prvenstva!

DSC_4044

Nakon sjajnog jučerašnjeg nastupa naše plivačice Nine Stanisavljević, koja je napravila senzaciju u trci 50m slobodnim stilom oborivši nacionalne rekorde do 16 godina i plasiravši se na 22. mesto u Evropi, danas se nastavlja niz sjajnih uspeha. U trci 50m delfin stilom Nina je još jednom pomerila granice srpskog plivanja, otplivavši rekorde za devojke do 14 i 15 godina sa vremenom 28.62.

Ponosni smo na sjajan prvi nastup naše plivačice na Evropskom prvenstvu i želimo joj uspešan nastavak priprema za nova sportska postignuća!

Ovde možete ispratiti rezultate i plasmane sa EJP-a u Helsinkiju.