Dubočica do pehara za II mesto na pionirskom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Leskovcu, održalo se prvenstvo Srbije za pionire. Domaćin ovog prvenstva bio je plivački klub “Dubočica”, a Leskovac je ugostio 206 plivača iz 32 kluba.

37243231_2206720216232475_5740124474280247296_n

U izuzetno jakoj konkurenciji, naš tim od 16 plivača i plivačica uspeo je da se po prvi put u istoriji Leskovačkog plivanja domogne pehara za II mesto u ekipnom plasmanu. Trka za najbolji klub bila je neizvesna do samog kraja, a titula najboljeg ovog puta pripala je pionirima “11. Aprila” iz Beograda.

U individualnoj konkurenciji zvezda prvenstva bila je naša plivačica Marija Pešić, koja je svojim sjajnim nastupima uspela da osvoji pehar za najbolju pionirku Srbije. Marija je osvojila čak 7 medalja (3 zlatne, 3 srebrne i 1 bronzanu). Pored Marije zapažene nastupe imali su Ognjen Obradović koji je ovog puta došao do srebra na 100m leđno, zatim Petar Ganić koji je zablistao u trci 100m delfin osvojivši četvrto mesto, kao i štafete našeg kluba koje su nam donele jedno zlato, jedno srebro i jednu bronzu.

 

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Zlatna štafeta “Dubočice” 4×50 mešovito u sastavu: Ognjen Obradović, Marija Pešić, Natalija Jovanović i Pavle Đekić.

Srebrna štafeta “Dubočice” 4×50 kraul u sastavu: Ognjen Obradović, Marija Pešić, Anja Stojanović i Danilo Đorđević.

Bronzana štafeta “Dubočice” 4×50 kraul za devojčice u sastavu: Marija Pešić, Natalija Jovanović, Anja Stojanović i Anastasija Pejić.

 

 

Čestitamo i svim ostalim plivačima koji su svojim prvim nastupima i ličnim rekordima doprineli u borbi našeg kluba za ekipno II mesto.

Ponosni smo na činjenicu da naši pioniri idu utabanom stazom svojih starijih drugara, koji već par godina dominiraju plivačkom scenom Srbije pa i šire.

Čestitamo plivači, Napred Dubočica!

FOTO: D. DAMNJANOVIC | PSS