Pioniri Dubočice do zlata i državnog rekorda na prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda (05-06.12) u Beogradu odžano je prvenstvo Srbije u pionirskoj konkurenciji. Takmičenje je okupilo 210 pionira iz 32 kluba koji su se nadmetali za titulu državnog prvaka.

Dubočica je nastupila sa šestočlanim timom (Aleksa Mitrović, Vuk Marinković, Leona Dimitrijević, Minja Ristić, Pavle Ganić i Dunja Stošić) predvođeni trenerom Miroslavom Kocićem.

U mnoštvu neisvesnih trka pioniri Dubočice popravljali su lične rekorde, dok je najzapaženiji rezultat ostvarila muško-ženska štafeta 4×50 slobodno u sastavu (Aleksa Mitrović 29.65, Vuk Marinković 29.67, Leona Dimitrijević 31.27, Minja Ristić 32.36) osvojivši zlatnu medalju. Ono što je ovu medalju učinilo još sjajnijom jeste činjenica da je ovim rezultatom oboren državni rekord za dečake i devojčice uzrasta 10-12 godina.

Ponosni smo na nastup naših najmlađih članova koji su svojim kvalitetom pokazali da itekako idu stopama svojih starijih drugara i smatramo da su ovi rezultati samo odlična uvertira za njihovu dalju sportsku karijeru.

Tim Dubočica