Sjajan nastup Uroša Živanovića

Proteklog četvrtka i petka (30-31.07.) nacionalni selektor Igor Beretić, okupio je najbolje plivače Srbije na situacionom treningu radi provere forme budućih predstavnika naše zemlje na internacionalnim takmičenjima. S ponosom obaveštavamo javnost Leskovca i Srbije da je naš klub dobio poziv za čak tri plivača (Nina Stanisavljević, Uroš Živanovic i Bratislav Pešić). Učešće je uzeo samo Uroš Živanović, dok su Nina i Bratislav zbog zdravstvenih razloga ovog puta preskočili ovaj izuzetan dodjaj.

Uroš je nastupio u trci 100m prsno i imao čast da pliva rame uz rame sa našim Olimpijcem Čabom Siladjijem. U ovoj trci Uroš je nezvanično oborio rekord Srbije do 16 godina sa rezultatom 01:04.25, kojim je takodje rangiran kao najbrži petnaestogodišnjak Evrope. Svojim prolaznim rezultatom ove trke, koji iznosi 29.68, naš as je takodje zauzeo prvo mesto na rang listi Evrope u disciplinini 50m prsno za godište 2005.

S obzirom na okolnosti, vezano za obustavu rada bazena na dva meseca sve do 18 maja i ponovno zatvaranje bazena 04.07 i rada u otežanim uslovima zbog epidemiološke situacije, ponosni smo na istrajnost naših plivača i sa optimizmom očekujemo još bolje rezultate kada nam se na matičnom bazenu (SRC Dubočica) ponovo stvore uslovi za dalji rad.

Foto:PSS/David Damnjanović