VESTI    OBAVEŠTENJA

Dubočica Kup 2018

PKDK2018

Četvrti međunarodni plivački miting “Dubočica Kup” održao se u subotu, 28. aprila 2018. godine u organizaciji Plivačkog Kluba Dubočica iz Leskovca.

Na ovom mitingu je učestvovalo je oko 300 plivača iz Srbije i inostranstva.

Kao i prethodnih godina skup  se održao u “Sportsko Rekreativnom Centru Dubočica” – Leskovac

Dubočica Kup 2017

PKDK2017 - Mid

Treći međunarodni plivački miting Dubočica Kup održan je u subotu, 29. aprila 2017. godine, u Leskovcu, u organizaciji Plivačkog Kluba Dubočica. Miting je svečano otvorio gospodin Goran Vukadinović, gradski većnik za sport.

Ove godine učestvovalo je 19 klubova sa oko 290 plivača iz Srbije, Bugarske i Makedonije. I ove godine, kao i prethodnih, domaćin je opravdao epitet najboljeg kluba centralne Srbije i ubedljivo trijumfovao, oborivši pri tom sopstveni rekord po broju osvojenih medalja na jednom mitingu.

Plivači Dubočice su uspeli da osvoje 101 medalju, od čega 43 zlatne, 33 srebrne i 25 bronzanih. U ekipnom plasmanu, Dubočica je takodje bila prva, dok su drugo mesto zauzeli pliači niškog kluba Niš 2005 a treće mesto pripalo je plivačkom klubu Beta iz Skoplja. Najbolji takmičar bio je Petković Andrija iz PK Sveti Nikola iz Niša, dok je najbolja plivačica bila takodje nišlijka Mitić Jovana iz PK Niš 2005, koji su dobili pehare i prigodne novčane nagrade.

Ovom prilikom se zahvaljujemo svim prijateljima kluba koji nam svesrdno pomažu da budemo još bolji, a pre svega Gradskoj upravi na čelu sa gradonačelnikom Dr Goranom Cvetanovićem, upravi i osoblju SRC Dubočica, sponzorima kluba, kompaniji Zravlje Actavis, Dunav Osiguranju i Societe Generale banci, kao i medijskim kućama koje prate naše uspehe i izveštavaju o tome.

Gradonačelnik Leskovca, Dr. Goran Cvetanović, otvorio je drugi medjunarodni plivački miting “Dubočica Kup 2016”

 

Uspešan vikend plivača Dubočice – 37 medalja na mitinzima u Skoplju i Kragujevcu

 

Protekli vikend je bio izuzetno uspešan za plivače Dubočice, koji su se takmičili na dva medjunarodna plivačka mitinga.

U subotu u Kragujevcu je održan miting “Kragujevački oktobar” na kome je učestvovalo 20 plivača i plivačica Dubočice koji su uspeli da osvoje 25 medalja, od čega 5 zlatnih, 14 srebrnih i 6 bronzane, kao i pehar za najbolji klub u kategoriji pionira. Učestvovalo je oko 330 plivača iz 23 kluba iz Srbije i Bugarske.

U subotu i nedelju malo južnije u susednoj Makedoniji, u Skoplju na bazenima SC Boris Trajkovski, dvoje plivača Dubočice borilo se u konkurenciji oko 550 plivača iz 13 država. učestvovali su plivači iz Nemačke, Italije, Srbije, Izraela, Grčke, Bugarske, Albanije, Austrije, Moldavije, Slovenije, Republike Srpske,Velike Britanije i naravno domaćina Makedonije.

U takvoj konkurenciji, dvoje plivača Dubočice uspelo je da osvoji 12 medalja i to 4 zlatne, 7 srebrnih i 1 bronzanu.

U kategoriji kadetkinja, Stanisavljević Nina je osvojila 4 zlata ( 50 kraul, 50 prsno, 100 mešovio, 100 prsno) i 3 srebra ( 50 ledjno, 100 ledjno i 50 delfin) i ujedno je proglašena za najuspešniju plivačicu u svojoj kategoriji.

U kategoriji mladjih juniora, Stanisavljević Petar je osvojio 4 srebra ( 50, 100, 200 prsno u svojoj kategoriji, kao i na 200 prsno u apsolutnoj kategoriji), bronzu na 100 mešovito.

– Još jednom plivači Dubočice dokazuju da su itekako zaslužili epitet najboljeg kluba prošle godine i da su pravi ambasadori grada Leskovca – saopšteno je iz Plivačkog kluba Dubočica.

Plivačima Dubočice 10 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije

Plivači leskovačke Dubočice osvojili su ukupno 10 medalja na Prvenstvu Centralne Srbije koje je održano u Petnici pored Valjeva.

U subotu, 30. avgusta u Valjevu, u prelepom ambijentu kompleksa Petnica, održano je Otvoreno prvenstvo centralne Srbije za plivače najmladjih kategorija, 2003., 2004., 2005., 2006. i mladjih godišta.

Na ovom takmičenju učestvovalo je i deset deteta PK Dubočica i kao po običaju ostvarili su odlične rezultate i plasirali se na drugo mesto po broju osvojenih medalja. U konkurenciji 23 kluba i oko 400 plivača, mladi plivači PK Dubočica uspeli su da se deset puta okite odličjima i to četiri puta zlatnim, 3 puta srebrnim i 3 puta bronzanim. Osvajači medalja bili su:

 1. Obradović Ognjen – zlato na 50m prsno, 50m delfin i srebro na 50m ledjnim stilom,
 2. Stanisavljević Nina – zlato na 50m prsno, srebro na 50m ledjnio i srebro na 50m kraul,
 3. Stefanović Uroš – zlato na 50m prsno i bronza na 50m delfin,
 4. Cvetković Ivana – bronza na 50m ledjnim stilom i
 5. Milenković Miloš – bronza na 50m delfin stilom.

– Ovo je još jedan dokaz da je plivački sport jedan od najtrofejnijih u Leskovcu i PK Dubočica polako ali sigurno pozicionira sebe ali i grad Leskovac na plivačkoj mapi ne samo Srbije već i regiona i još jednom apeluje na gradske vlasti i upravu SRC Dubočica da daju podstrek ovoj sjajnoj deci, za nijansu boljim uslovima, kako bi rezultati bili još bolji. Da neko ne shvati pogrešno, i do sada smo imali pomoć i Grada Leskovca i SRC Dubočica, ali smo ubedjeni da plivački sport u Leskovcu može i treba da ima bolji tretman, jer ova sjajna deca to zaslužuju. Koristimo ovu priliku da se zahvalimo svima koji pomažu i prate uspehe plivačkog sporta u Leskovcu – saopštila je Uprava Plivačkog kluba Dubočica.

Veliki uspeh plivača Dubočice na Foka kupu u Kragujevcu

Članovi Plivačkog kluba Dubočica osvojili su ukupno čak 62 medalje na medjunarodnom takmičenju održanom proteklog vikenda u Kragujevcu.

Na ovom medjunarodnom mitingu učestvovalo je 17 klubova iz Srbije, Rumunije, Bugarske, Kenije, Južnoafričke republike. U konkurenciji 210 plivača, plivači PK Dubočica uspeli su da naprave neverovatan uspeh i ček 62 puta se okite medaljama,od čega čak 39 zlatnih, 14 srebrnih i 9 bronzanih medalja, 4 pehara za najbolje takmičare u svojim kategorijama i po treći put ove sezone budu ekipni pobednici.Osvajači medalja bili su:

 • Stojilković Milan- 5 zlatnih medalja i pehar za najboljeg u svojoj kategoriji
 • Stanisavljević Petar- 5 zlatnih medalja i pehar za najboljeg u kategoriji
 • Stanisavljević Nina- 5 zlatnih medalja
 • Stefanović Uroš- 5 zlatih medalja i pehar za najboljeg u kategoriji
 • Pešić Bratislav- 4 zlata, 1 srebro i pehar za najboljeg u kategoriji
 • Milenović Nikola- 4 zlata, 1 bronza
 • Obradović Iva- 5 zlatnih medalja
 • Obradović Ognjen- 4 zlata, 1 srebro
 • Pešić Marija- 2 zlata, 3 srebra
 • Pešić Milica- 1 zlato, 2 srebra
 • Milenković Miloš- 1 zlato, 2 srebra, 1 bronza
 • Milenković Marko- 2 zlata, 1 srebro, 1 bronza
 • Cvetanović Anja- po 1 zlatna, srebrna i bronzana medalja
 • Cvetković Ivana- 3 zlata, 1 bronza
 • Petrović Andrija- 1 zlatna, 1 srebrna, 2 bronzane
 • Kostić Emilija- 2 zlatne, 2 srebrne, 1 bronzana
 • Dimitijević Sofija- 3 zlatne, 1 srebrna medalja

Zlatnim medaljama okitili su se i muška i ženska štafeta u mladjim kategorijama, kao i muška štafeta u apsolutnoj kategoriji.

Milan Stojilković drugi na Prvenstvu Srbije

Član Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca Milan Stojilković osvojio je srebrnu medalju na Prvenstvu Srbije održanom u Beogradu.

U Beogradu je 19 i 20. jula, na bazenima sportskog centra 11. april, održano prvenstvo Srbije za plivače u konkurenciji kadeta, omladinaca i apsolutnoj kategoriji (KOA). Na ovom prestižnom takmičenju, na kome je učestvovalo 40 klubova i 309 plivača, svog predstavnika imao je i plivački klub Dubočica iz Leskovca.

Milan Stojilković, član PK Dubočica, plivajući rame uz rame sa plivačkim asovima Ivanom Lendjerom, Velimirom Stjepanovićem i Radovanom Siljevskim, uspeo je da osvoji srebrnu medalju u disciplini 100 metara delfin i da ispliva 6 vreme na 50m delfin i time se približio na korak od reprezentacije Srbije.Ovo je fantastičan uspeh ne samo za Milana Stojilkovića, već i za PK Dubočica kao i za grad Leskovac i dokaz kako se odgovornim i požrtvovanim radom može doći do uspeha.Ovo je druga medalja na državnom prvenstvu Srbije u ovoj sezoni za PK Dubočica.

Naravno, zasluge pripadaju i treneru Dušanu Veličkoviću, pod čijim nadzorom treniraju takmičari, kao i upravi kluba koja je finansirala troškove putovanja i smeštaja za sve selekcije.

Uprava PK Dubočica se takodje zahvaljuje na pomoći, svim prijateljima kluba, medijskim kućama koje prate naše uspehe, gradu Leskovcu i SRC Dubočica, uz malu napomenu da bi posle ovakvih rezultata PK Dubočica morao da ima za nijansu bolje uslove od dosadašnjih.

Petar Stanisavljević treći na Prvenstvu Srbije

Član Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca Petar Stanisavljević osvojio je treće mesto i bronzanu medalju na Prvenstvu Srbije za pionire.

Od 11. do 13. jula održano je najjače takmičenje u Srbiji za pionire i mladje pionire na bazenu Kruševačkog sportskog centra. Na ovom prestižnom takmičenju učestvovalo je i osam plivača PK Dubočica iz Leskovca. U kategoriji pionira sa jednim plivačem i u kategoriji mladjih pionira sa 7 plivača. U konkurenciji 61 kluba i oko 210 plivača, Stanisavljević Petar, koji se takmičio u kategoriji pionira, uspeo je da osvoji bronzanu medalju na 100 m prsnim stilom i tako klubu donese prvu medalju sa državnog prvenstva. Petar je na 200 m prsno zabeležio peto vreme, dok su ostali plivači takodje postigli zavidne rezultate.

Sledećeg vikenda će se u Beogradu održati Prvenstvo Srbije za kadete,omladince i apsolutnoj kategoriji (KOA) gde će plivački klub Dubočica takodje imati svog predstavnika. Iako je jedan od najmladjih klubova u Srbiji, PK Dubočica uspeo je za prvo polugodje ove godine da osvoji 2 pehara za ekipno prvo mesto, 1 za ekipno drugo mesto, 1 za ekipno treće mesto na medjunarodnim mitinzima, preko 150 medalja i bronzanu medalju na Državnom prvenstvu Srbije, što je neverovatan uspeh za ovako mladi klub i za šta zasluge imaju deca koja vredno treniraju, kao i treneri kluba koji im prenose znanja i veštine

– Zhvaljujemo gradu Leskovcu, SRC Dubočica i svim prijateljima kluba bez kojih ne bismo bili to što jesmo – kažu u Plivačkom klubu Dubočica.

Plivači Dubočice osvojili 22 medalje na Vidovdanskom mitingu u Kruševcu

Članovi Plivačkog kluba Dubočica osvojili su ukupno 22 medalje na tradcionalnom Vidovdanskom mitingu koji je organizovan u Kruševcu.

Na Vidovdanskom mitingu, održanom u Kruševcu, plivački klub Dubočica ostvario je zapažen nastup i u konkurenciji 14 klubova iz Srbije sa oko 180 učesnika uspeo da osvoji 22 medalje, od čega 8 zlatnih, 10 srebrnih i 4 bronzane. PK Dubočica je takodje u ekipnom plasmanu zauzeo  3 mesto, a plivač PK Dubočice Stojilković Milan proglašen je za najboljeg plivača na mitingu. Osvajači medalja na ovom mitingu bili su:

 • Stojilković Milan- zlato na 50 i 100 kraul
 • Stanisavljević Nina- zlato 50 prsno, srebro 50 i 100 kraul
 • Stanisavljević Petar- zlato 50 prsno,bronza 100 kraul
 • Stefanović Uroš- zlato 50 prsno,srebro 100 kraul
 • Pešić Marija- zlato 50 prsno, srebro 50 delfin i bronza 100 kraul
 • Dimitrijević Sofija- zlato 50 ledjno, srebro 50 i 100 kraul
 • Mladenović Jovana- zlato 50 delfin, srbro 100 kraul i bronza 50 kraul
 • Milenović Nikola- srebro 50 ledjno i 100 kraul
 • Obradović Iva- srebro 50 prsno
 • Pešić Bratislav- bronza 50 ledjno

Posle malo duže pauze prouzrokovane katastrofalnim poplavama, zbog čega je odložen ili otkazan i dobar broj plivačkih mitinga, plivači PK Dubočice nastavljaju seriju uspešnih nastupa i redovno se vraćaju u svoj grad sa mnoštvom odličja, uz obećanje da će tako biti i ubuduće.

Novi uspeh plivača leskovačke Dubočice

Plivače leskovačke Dubočice osvojili su 8 medalja u Prvom kolu letnje lige Plivačkog saveza Centralne Srbije koje je održano u Kruševcu.

Plivački klub Dubočica nastavlja seriju uspešnih nastupa na državnim prvenstvima. Naime u subotu, 03.05.2014, održano je prvo kolo letnje lige Plivačkog saveza centralne Srbije, na kome je učestvovalo i 12 plivača PK Dubočica. U konkurenciji 280 plivača iz 22 kluba, plivači PK Dubočica uspeli su da se 8 puta okite medaljama, i to 2 zlatne, 4 srebrne i 2 bronzane. Osvalači medalja bili su:

 1. Stanisavljević Nina – zlato 200 prsa, zlato 50 kraul i srebro 200 ledjno
 2. Stojilković Milan – srebro 100 delfin u svojoj i apsolutnoj kategoriji, srebro 200 ledjno u svojoj i bronza 200 ledjno u apsolutnoj konkurenciji,
 3. Stanisavljević Petar – bronza 200 prsno

Plivački klub Dubočica zahvalio se svim prijateljima kluba, lokalnoj samouravi, SRC Dubočica, medijskim kućama koje prate naše uspehe, kao i plivačkim klubovima Niš 2005 i Sveti Nikola iz Niša koji su nam omogućili da treniramo u njihovim terminima u periodu kada je vršeno čišćenje bazena u Leskovcu.

Plivači Dubočice osvojili 33 medalje na Akva kupu u Jagodini

Članovi Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca ostvarili su još jedan rezultat vredan pažnje na medjunarodnom Akva kupu u Jagodini.

Plivački klub Dubočica je na prolećnom Aqua 235 kupu, održanom 5. aprila u Jagodini postigla fantastičan uspeh, osvojivši pehar za 1 mesto u ekipnom plasmanu. Na ovom medjunarodnom mitingu je učestvovalo 25 klubova iz Srbije, Bugarske i Makedonije sa oko 300 plivača i plivačica.

U ovakvoj konkurenciji deca iz PK Dubočica uspela su da osvoje pehar za 1 mesto u ekipnom plasmanu i okite se medaljama 33 puta,od čega 15 puta zlatnim, 8 puta srebrnim i 10 puta bronzanim odličjima.osvajači medalja ovoga puta bili su:

 1. Stanisavljević Nina- 4 zlata, 50 kraul,50 ledjno,100 mix i stafeti 4×50 kraul
 2. Milenović Nikola- 3 zlata, 50 i 200 kraul,100 mix i bronzu u stafeti
 3. Djekić Filip- zlato na 50 i 100 ledjno i bronza u tafeti 4×50 kraul
 4. Pešić Milica- zlato 100 kraul i štafeti srebro 50 i 200 kraul
 5. Obradović Iva- zlato 200 kraul i štafeti, srebro 50 kraul
 6. Tasić Ivona- zlato 100 kraul, srebro 50 prsno
 7. Mladenović Jovana- srebro 200 kraul, bronza 100 mix
 8. Jovanović Nikola- bronza 100 ledjno
 9. Milenković Miloš- bronza 200 kraul
 10. Cvetković Ivana- zlato 100 ledjno,srebro 50 ledjno
 11. Cvetanović Anja- bronza 100 ledjno
 12. Pejatović Maša- zlato u štafeti, srebro 50 delfin i bronza 50 prsno
 13. Stefanović Uroš- zlato 50 prsno, bronza 100 mix
 14. Pešić Bratislav- zlato 50 delfin i štafeti
 15. Pešić Marija- bronza 50 delfin
 16. Kostić Emilija- bronza 100 mix
 17. Petrović Andrija- bronza 100 kraul
 18. Stošić Teodora- srebro 50 prsno
 19. Milenković Marko- bronza u štafeti 4×50 kraul

Ovo je treći pehar zaredom koji osvajaju ova sjajna deca. Da podsetimo PK Dubočica je pre 15 dana osvojio pehar za 1. mesto u Boru, a prošlog vikenda pehar za 2. mesto u Potočcu. U prilog tvrdnji da je reč o sjajnim uspesima govori i činjenica da su Stanisavljević Nina i Pešić Milica ušle u selekciju mladjih pionirki PSCS.

Plivači Dubočice osvojili 23 medalje u Jagodini

Članovi Plivačkog kluba Dubočica iz Leskovca osvojili su ukupno 23 medalje na jakom medjunarodnom takmičenju održanom u subotu u Jagodini.

Na VIII medjunarodnom mitingu Jagodina open održanom u Potočcu 29. marta mladi plivači PK Dubočica su ostvarili još jedan zapažen nastup. U konkurenciji 16 klubova iz Srbije i Makedonije sa ukupno 248 plivača, članovi PK Dubočica su uspeli da osvoje pehar za 2. mesto u ekipnom plasmanu uz osvajanje 23 medalje, od čega 10 zlatnih, 2 srebrne i 11 bronzanih. Osvajači medalja bili su:

 1. Nina Stanisavljević, 4 zlata – 50 kraul,50 ledjno,100 mešovito i 50 delfin
 2. Mladenović Jovana, 3 zlata – 100 kraul,200 kraul,200 mešpvito i bronzu na 50 kraul
 3. Stefanović Uroš, 2 zlata – 50 prsno i 100 mešovito
 4. Obradović Ognjen, zlato- 50 prsno
 5. Milenović Nikola, 2 bronzane – 50 kraul i 50 lednjo
 6. Dimitrijević Sofija, srebro – 50 prsno i 3 bronzane – 50 kraul, 50 ledjno i 100 mešovito
 7. Pejatović Maša, 2 bronzane – 50 prsno i 50 kraul
 8. Djekić Pavle, srebro na 100 mešovito i bronza 50 kraul
 9. Stanković Djordje, 2 bronze – 50 delfin i 100 mešovito

Ovo je drugi pehar za plivače PK Dubočica u ekipnom plasmanu ove godine.

PK Dubočica – pobednik Medjunarodnog plivačkog mitinga u Boru

Članovi Plivačkog kluba Dubočica osvojili su ukupno 41 medalju i pehar namenjen najboljem klubu na Medjunarodnom plivačkom mitingu u Boru.

Na medjunarodnom plivačkom mitingu II Copper Cup održanom u Boru 01.03.2014 godine, PK Dubočica je ostvarila fantastičan uspeh. U konkurenciji 340 plivača iz 26 klubova, 19 iz Srbije, 5 iz Bugarske i 2 iz Makedonije, plivači PK Dubočica uspeli su da se okite medaljama 41 put i osvoje pehar za najbolji klub na mitingu u ekipnom plasmanu.Osvojeno je 13 zlatnih,19 srebrnih i 9 bronzanih medalja, a osvajači su:

1.Stanisavljević Nina,zlato 50 delfin,srebro 200 kraul i štafeti,bronza 200 mix
2.Stanisavljević Petar,zlato 100 prsno,srebro 50 prsno i štafeti
3.Pejatović Maša,zlato 50 i 100 prsno
4.Stefanović Uroš,zlato 100 prsno i 200 mix
5.Tasić Ivona, zlato 50 i 100 prsno, srebro 200 mix i štafeti
6.Djekić Pavle, zlato50 kraul, bronza 200 kraul
7.Pešić Bratislav, zlato 50 ledjno, srebro štafeti i bronza 100 kraul
8.Pešić Milica,zlato 50 kraul,srebro 50 ledjno i štafeti,bronza 100 kraul
9.Pešić Marija,zlato 200 mix
10.Tasić Irena,srebro 50 prsno i 100 prsno i 200 mix
11.Kostić Emilija,srebro na 100 prsno i 100 delfin,
12.Obradović Iva,srebro 200 kraul i 200 mix,bronza 100 kraul,
13.Cvetanović Anja,srebro 100 ledjno,bronza 50 ledjno,
14.Stojičić Veljko,bronza 50 ledjno,
15.Cvetković Ivana,zlato 50 ledjno,srebro 100 ledjno,
16.Milenovic Nikola,srebro 100 kraul 200 kraul i 100 ledjno i štafeti,
17.Milenkovic Marko,bronza 200 kraul, srebro stafeti

Još jednom su mladi plivači PK Dubočica pokazali kako se na najbolji mogući način prezentuje svoj klub i grad Leskovac