Nezaustavljiva Nina Stanisavljević

U petak, subotu I nedelju na bazenima SC Novi Beograd, održan je pravi plivački spektakl.

facebook_1543818562674 (1)

Na ovogodišnjem Srbija Open- u, konkurencija nikad jača.
Ove godine učestvovalo je 500 plivača iz 62 kluba iz Srbije, Rusije, Ukrajine, Turske, Grčke, Slovenije, Poljske, Bugarske, Makedonije, Libanona I BiH.
U ovako žestokoj konkurenciji, plivači Dubočice vratili su se u Leskovac sa osvojenih 17 medalja.
I ovog puta najbolja srpska juniorka Nina Stanisavljević  naprosto je briljirala, pa je tako uspela da osvoji čak 13 medalja od čega 8 zlatnih, 4 srebrne I 1 bronzanu i obori
25 nacionalnih rekorda,
Prvog dana Nina je rušila rekorde Srbije za devojčice do 18 godina u disciplinama 200 prsno i 50 kraul.
Drugog dana takmičenja pali su rekordi na 50 prsno do 17 godina i 100 kraul do 16 godina.
Trećeg dana, Nina je uspela da postane najbrža srpska plivačica ikada u disciplini 50 delfin, oborivši najstariji rekord Srbije u ženskoj seniorskoj kategoriji, koji je još davne 2007 postavila naša reprezentativka Đikanović Danijela, plivačica Vojvodine. Odmah u sledećoj trci, Nina obara i rekord srbije za devojčice do 18 godina u disciplini 100 prsno.
Treba istaći I to da je Nina na ovom takmičenju isplivala više normi za predstojeća velika takmičenja koja je očekuju jula i avgusta, a to su Evropsko juniorsko prvenstvo U Kazanju ( Rusija ), Evropski olimpijski festival mladih u Baku- u ( Azerbejdžan ), I Svetsko juniorsko prvenstvo u Budimpešti ( Madjarska ).
Muška štafeta Dubočice ( Stanisavljević Petar, Milenović Nikola, Pešić Bratislav I Stanković Djordje ) za juniore do 18 godina je bila ubedljivo najbolja u disciplinama 4 x 100 kraul I 4 x 100 mešovito.
facebook_1552868555875
Takodje i Petar Stanisavljević uspeo je da osvoji dve bronze u disciplinama 50 i 100 prsno u juniorskoj kategoriji.
Već sledećeg vikenda, plivači Dubočice Stanisavljević Nina i Pešić Bratislav će pod okriljem reprezentacije Srbije u Zagrebu nastupiti na susretu reprezentacija Srbije, Slovenije, Hrvatske i BiH, odakle ih očekujemo sa još nekom medaljom.
Foto: David Damnjanović/PSS