Dubočica senzacionalno na apsolutnom prvenstvu Srbije

Proteklog vikenda u Kragujevcu, održano je prvenstvo Srbije za juniore i apsolutno. Učestvovalo je 38 klubova i 327 takmičara iz cele zemlje, a naš tim nastupio je sa selekcijom od 10 plivača i plivačica koji su napravili senzaciju osvojivši 26 medalja, oborivši čak 8 nacionalnih rekorda i osvojivši 4. mesto u ekipnom plasmanu.

Nina

Kao što nas je na to već navikla nakon nastupa na “Komen kupu” i “Evropskom juniorskom prvenstvu”, Nina Stanisavljević nastavlja da niže nacionalne rekorde s tim što joj se na ovom takmičenju u tome pridružuje i mlađi klupski kolega Petar Ganić. Petar je sjajnim plivanjem u disciplini 200m delfin došao do nacionalnog rekorda za dečake do 11 godina, dok je Nina oborila rekorde do 14 godina na 50m prsnim stilom, zatim do 14 i 15 godina na 50m delfin stilom i do 14, 15, 16, 17 godina na 100m prsnim stilom. Pored nacionalnih rekorda Nina je osvojila ukupno 17 medalja na ovom prvenstvu: 10 zlatnih, 5 srebrnih i 2 bronzane i time pokazala svoju trenutnu dominaciju među srpskim plivačicama!

Nikola Milenović, Iva obradović i Petar Stanisavljević su svojim odličnim plivanjem i rezultatima pokazali da će u 2019. godini biti naši potencijalni reprezentativci Srbije na Balkanijadi. Nikola je osvojio srebro na 1500m i bronze na 400 i 800m kraul stilom, Iva je osvojila srebro na 50m i bronzu u na 200m leđnim stilom, dok Je Petar sjajnim rezultatom došao do bronze na 100m prsnim stilom.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Bratislav Pešić je nakon sjajnih nastupa sa reprezentacijom Srbije na “Četvoromeču” i “Komen kupu”, zaokružio svoju sezonu osvojivši na ovom prvenstvu čak 4 medalje. Do srebra je došao na 100 i 200m kraul stilom, dok je do bronze došao na 50m kraul i na 100m leđnim stilom. Takođe treba pomenuti žensku štafetu koja je u sastavu (Obradović Iva, Tasić Ivona, Pešić Milica i Stanisavljević Nina) uspela da se domogne bronze u ni manje ni više no apsolutnoj kategoriji.

 

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Čestitamo i ostalim članovim tima koji su svojim odličnim nastupom i ličnim rekordima uveličali naš nastup na ovogodišnjem državnom prvenstvu!

Napred Dubočica!

 

FOTO: D. DAMNJANOVIC | PSS