Dubočica dominantna u Skoplju

Proteklog vikenda, na bazenima SC Boris Trajkovski u Skoplju,održan je tradicionalni medjunarodni plivački miting “13. Novembri”.

skopje

Ove godine nastupilo je oko 350 plivača iz 38 klubova iz Srbije, Bugarske, Albanije, Češke i zemlje domaćina, Makedonije.
U ovakvoj konkurenciji, plivači Dubočice napravili su pravi spektakl svojim nastupom i opravdano osvojili ekipno prvo mesto, dok su rekordi padali jedan za drugim iz trke u trku.
Najbolja srpska juniorka, Nina Stanisavljević oborila je tri rekorda, među kojima je najznačajniji apsolutni rekord Srbije u disciplini 100m mešovito, koji je još pre 10 godina postavila naša reprezentativka Marica Stražmešter.
Najbolji kadet Srbije Uroš Živanović imao je senzacionalan nastup na ovom takmičenju oborivši rekorde do 14 godina u disciplinama 50m delfin i 50m prsno, dok je na 100 i 200m prsno oborio rekorde za momke do 14 i 15 godina.
Veliki dopronos ukupnoj pobedi dali su  Bratislav Pešić, Marija Pešić,  Iva Obradović, Ognjen Obradović i Petar Stanisavljević koji su svojim sjajnim plivanjem i ličnim rekordima u Leskovac doneli pregršt medalja.
Od osvojene 51 medalje, čak 41 je bila zlatnog sjaja i po 5 srebrnih i bronzanih, dok su pehari za titule najboljih plivača po kategorijama pripali:
Nini Stanisavljević – najbolja plivačica u apsolutoj i kategoriji juniorki
Urošu Živanoviću  – najbolji plivač u kategoriji kadeta,
Bratislavu Pešiću  – najbolji plivač u kategoriji juniora i
Mariji Pešić  – najbolja u kategoriji kadetkinja.
Kompletne rezultate ovog takmičenja možete ispratiti ovde
I pored otežanih uslova za rad zbog rekonstrukcije na bazenima SRC Dubočica, naši plivači pokazali su sjajnu formu za ovaj deo sezone i još jednom dokazali svoj primat u regionu. Ovo je bila odlična proba i dobar pokazatelj za prestojeća takmičenja koja nas očekuju .