Stanisavljević i Živanović rekordno u Burgasu

Park Arena

Proteklog vikenda (06-08.11.) plivači Dubočice nastupili su na međunarodnom takmičenju “Burgas Grand Prix” u Bugarskoj. Naš klub nastupio je sa šestočlanom reprezentacijom (Nina Stanisavljević, Uroš Živanović, Viktor Dimitrijević, Petar Stanisavljević, Ognjen Obradović i Marko Ristić).

Takmičenje je okupilo 200 plivača iz pet zemalja (Bugarska, Srbija, Turska, Rumunija i USA) i u ovako jakoj konkurenciji plivači Dubočice okitili su se sa čak sedam medalja (3 zlatne i 4 srebrne) i pet oborenih državnih rekorda.

Timska

S ponosom ističemo da su najzapaženije rezultate postigli Nina Stanisavljević i Uroš Zivanović, oborivši ukupno pet nacionalnih rekorda.

Naša najbolja juniorka Srbije oborila je rekord do 17 godina na 100m delfin sa rezultatom (1:01.55) i rekord do 18 godina na 50m leđno sa rezultatom (28.87) uz napomenu da se ovim rezultatom Nina plasirala na treće mesto rang liste Evrope za devojčice do 17 godina.

Uroš Živanović oborio je nacionalne rekorde do 16 godina sa rezultatima 28.87 i 1:03.56 na 50 i 100m prsno, koji su bili dugi niz godina u vlasništu nekadašnjeg Evropskog juniorskog prvaka Čabe Silađija. Sa ovim rezultatima Uroš se plasirao na odlično 14 i 16 mesto rang liste Evrope za momke do 18 godina. Uroš je takođe pomerio granicu svog nacionalnog rekorda na 200m prsno za dečake do 15 godina.

Nina i Uki

Ovo takmičenje pokazatelj je sjajne forme naših plivača i predstavlja sjajnu uvertiru za dalji nastavak sezone.