Uspešan vikend plivača Dubočice

ponedeljak, 24 oktobar
Uspešan vikend plivača Dubočice – 37 medalja na mitinzima u Skoplju i Kragujevcu

Protekli vikend je bio izuzetno uspešan za plivače Dubočice, koji su se takmičili na dva medjunarodna plivačka mitinga.

U subotu u Kragujevcu je održan miting “Kragujevački oktobar” na kome je učestvovalo 20 plivača i plivačica Dubočice koji su uspeli da osvoje 25 medalja, od čega 5 zlatnih, 14 srebrnih i 6 bronzane, kao i pehar za najbolji klub u kategoriji pionira. Učestvovalo je oko 330 plivača iz 23 kluba iz Srbije i Bugarske.

ivakg1

U subotu i nedelju malo južnije u susednoj Makedoniji, u Skoplju na bazenima SC Boris Trajkovski, dvoje plivača Dubočice borilo se u konkurenciji oko 550 plivača iz 13 država. učestvovali su plivači iz Nemačke, Italije, Srbije, Izraela, Grčke, Bugarske, Albanije, Austrije, Moldavije, Slovenije, Republike Srpske,Velike Britanije i naravno domaćina Makedonije.

U takvoj konkurenciji, dvoje plivača Dubočice uspelo je da osvoji 12 medalja i to 4 zlatne, 7 srebrnih i 1 bronzanu.

iva_kg

U kategoriji kadetkinja, Stanisavljević Nina je osvojila 4 zlata ( 50 kraul, 50 prsno, 100 mešovio, 100 prsno) i 3 srebra ( 50 ledjno, 100 ledjno i 50 delfin) i ujedno je proglašena za najuspešniju plivačicu u svojoj kategoriji.

plivanje1_sportskastranajuga

U kategoriji mladjih juniora, Stanisavljević Petar je osvojio 4 srebra ( 50, 100, 200 prsno u svojoj kategoriji, kao i na 200 prsno u apsolutnoj kategoriji), bronzu na 100 mešovito.

– Još jednom plivači Dubočice dokazuju da su itekako zaslužili epitet najboljeg kluba prošle godine i da su pravi ambasadori grada Leskovca – saopšteno je iz Plivačkog kluba Dubočica.