Novi uspeh na prvenstvu Srbije

pk-dubocica-avgust-2016

BEOGRAD – Na bazenima sportskog centra Milan Gale Muškatirović u Beogradu, od 29.07. – 31.07. 2016. održano je prvenstvo Srbije u plivanju za takmičare u kategoriji kadeta i pionira. Put Beograda krenulo je 6 kadeta i 5 pionira Plivačkog kluba Dubočica, koji su u konkurenciji 36 klubova i oko 460 plivača iz cele Srbije uspeli da osvoje ukupno 7 medalja i plasiraju se u ukupnom plasmanu na odlično 7. mesto, što je u odnosu na daleko brojnije ekipe iz Beograda i Vojvodine zaista izuzetan uspeh.

U kategoriji kadeta, Nikola Milenović je osvojo srebro na 200 m ledjno i bronzu na 800 m slobodnim stilom, muško- ženska štafeta u sastavu (Milenović Nikola, Pešić Bratislav, Stanisavljević Nina, Pejatović Maša) osvojila je brozu, dok je štafeta devojčica ( Stanisavljević Nina, Pejatović Maša, Stošoć Teodora, Pešić Milica ) uspela da osvoji srebro.

U kategoriji pionira, Uroš Stefanović je uspeo da na 100 m prsnim stilom osvoji srebro, dok je Ivona Tasić u istoj disciplini osvojila bronzu. Štafeta dečaka u sastavu (Stanković Djordje, Nikolić Luka, Stefanović Uroš, Pavlović Darko) uspela da osvoji srebro.
Sa dva srebra koja je Petar Stanisavljević osvojio pre dva vikenda na prvenstvu Srbije za juniore, krajnji skor sa letnjeg prvenstva Srbije za plivače Dubočice je ukupno 9 medalja, što je za 5 više nego na zimskom prvenstvu Srbije.
Podsećanja radi, plivači Dubočice su sa Školske olimpijade doneli u Leskovac još 4 medalje, 1 zlato, 2 srebra i 1 bronzu.
Sledeće veliko takmičenje za koje se spremaju plivači Dubočice je Serbia Grand Prix, koje će se održati novembra u Zrenjninu.
Veliku zahvalnost za naše uspehe, pored trenera našeg kluba, Veličković Dušana, Stojilković Milana i Kocić Miroslava, moramo da iskažemo i gradu Leskovcu, Odeljanju društvenih delatnosti, upravi SRC Dubočica, koji nam pomažu da postignemo što bolje rezultate. Naravno i medijskim kućama koje to prate i izveštavaju o našim uspesima.
Srdačan pozdrav,
Uprava kluba