Plivači Dubočice briljirali u Zrenjaninu

Bata zlato - Copy

Od četvrtka do nedelje u Zrenjaninu se održalo najprestižnije plivačko takmičenje u istočnoj Evropi, Serbia Grand Prix, 35. put po redu. Da je ovo zaista takvo takmičenje, potvrdilo je učešće oko 450 plivača iz 55 klubova iz 10 država. Učestvovali su plivači iz Srbije, Madjarske, Italije, Turske, Slovenije, Hrvatske, BIH, Makedonije, Crne Gore, Rumunije. Rame uz rame sa više olimpijaca i jednim svetskim rekorderom, plivači Dubočice su ostvarili fantastične rezultate.

Kadetski reprezentativci Srbije iz redova Dubočice, Stanisavljević Nina ( 2004 ) i Pešić Bratislav (2003 ) uspeli su da u ovako žestokoj konkurenciji osvoje pehare za najbolje u svojim kategorijama.
Nina je uspela da osvoji 7 zlatnih medalja i jedno srebro, dok je Bratislav osvojio 3 zlatne i 5 srebrnih medalja. Sa još jednom bronzanom medaljom uspeh je povećao i Petar Stanisavljević. Naravno i ostali plivači su dali veliki doprinos, isplivavši svoja najbolja vremena.
Sve ovo je pozicioniralo Dubočicu na 4. mesto u ukupnom plasmanu, što je u ovakvoj konkurenciji pravi podvig.
Da ne zaboravimo i trenere koji su zalužni za ovakve uspehe naše dece, ponajviše Dušana Veličkovića, pod čijim vodjstvom su deca nastupala.
Krajem novembra nas očekuje još jedno veoma važno takmičenje, Prenstvo Srbije za juniore i seniore, koje će se održati u Novom Sadu , odakle očekujemo još lepih vesti.