Nina Stanisavljević do dva nacionalna rekorda

Proteklog vikenda u Skoplju se održao pravi plivački spektakl. Na bazenu SC “Boris Trajkovski”, borilo se oko 350 plivača iz 10 država i to: Makedonije, Srbije, Italije, Češke, Grčke, Bugarske, Albanije, Slovenije, BiH, Irske, gde je plivalo i nekoliko učesnika Olimpijskih igara.

Ovaj vrtuljak zahtijeva JavaScript

Boje Leskovca i plivačkog kluba Dubočica branili su sestra i brat Nina i Petar Stanisavljević, koji su se vratili u Leskovac sa osvojene 22 medalje, od čega 9 zlatnih, 5 srebrnih i 8 bronzanih.
Najveću senzaciju napravila je kadetska reprezentativka Srbije Nina Stanisavljević, koja je u subotu uspela da obori rekord Srbije za devojčice do 14 godina u disciplini 50 metara delfin sa vremenom 28:67 ( prethodni je 2013. postavila plivačica Vojvodine Murtin Vanja i iznosio je 28:91 ), dok je u nedelju uspela da obori još jedan rekord Srbije, ovog puta u disciplini 50 metara ledjno sa vremenom 30:02 ( prethodni je 2015. postavila takodje plivačica Vojvodine Todorović Andrea i iznosio je 30:17).
Nina je iz 16 trka osvojila 16 medalja i to 9 zlatnih, 3 srebrne i 4 bronzane.
Odličan nastup imao je i Petar Stanisavljević koji je osvojio 2 srebra i 3 bronze u izuzetno jakoj konkurenciji.
Mi smo ponosni na sve naše takmičare i uvereni smo se da će biti još lepih vesti, možda i još koji rekord do kraja godine, jer nas očekuju još tri jaka takmičenja u novembru i decembru.