Serbia Grand Prix

Plivači „Dubočice“ : 12 takmičara i 16 medalja

fb_201611081
(PK Dubocica sa nasom olimpijkom Anjom Crevar)

Na gradskom bazenu u Zrenjaninu održan je prestižni plivački miting „Serbia Grand Prix“ u organizaciji plivačkog saveza Srbije na kome su plivači i plivačice leskovačke “Dubočice” osvojili 16 medalja.

Četiri dana plivačke borbe vodilo je oko 510 plivača iz 56 klubova i 11 država. Ove godine osim zemlje domaćina, Srbije, učestvovali su i plivači iz: Italije, Madjarske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Bugarske, Rumunije i Turske.

Na ovom mitingu, koji važi za jedan od najjačih u jugoistočnoj Evropi, učestvovalo je i 12 plivača Dubočice koji su branili boje svog kluba i grada Leskovca. U ovako žestokoj konkurenciji plivači Dubočice uspeli su da osvoje čak 16 medalja (6 više nego prošle godine).

Osvajači medalja ovog puta bili su:
1. Nina Stanisavljević – zlato na 100 i 200 prsno, srebro na 50, 100 i 200 leđno, bronza na 50 kraul, 100 mešovito, 50 prsno
2. Teodora Stošić – zlato na 50 prsno i srebro na 100 prsno
3. Nikola Milenović – srebro na 50 leđno i bronza na 200 leđno
4. Štafeta devojčice –  Nina Stanisavljević , Teodora Stošić , Milica Pešić , Ivona Tasić – zlato na 4x 50 kraul i 4x 50 mešovito
5. Štafeta dečaci –  Nikola Milenović , Uroš Stefanović , Đorđe Stanković i Bratislav  Pešić – srebro na 4 x 50 mešovito
6. Štafeta apsolutna kategorija – Petar Stanisavljević , Nina Stanisavljević , Nikola   Milenović , Iva Obradović  – bronza na 4 x 50 kraul.

Iz kluba poručuju da su ponosni što su plivači Dubočice bili jedan od najuspešnijih srpskih klubova na ovom takmičenju, a ujedino čestitaju treneru Dušanu Veličkoviću pod čijim vođstvom ova deca treniraju.

Želimo da iskažemo veliku zahvalnost upravi SRC Dubočica, na čelu sa direktorom Miodragom Rajkovićem, Gradskoj upravi za društvene delatnosti, koja nam je obezbedila prevoz za ovo takmičenje i gradonačelniku Goranu Cvetanoviću na nesebičnoj pomoći koju nam pružaju, navode u ovom klubu .