Miroslav Kocić dvostruki vicešampion Srbije

Od 27 do 29 2016-te godine u Novom Sadu je održano prvenstvo Srbije u plivanju za kadete, omladince i seniore. Plivački klub Dubočica imao je svoja tri predstavnika na ovom prestižnom takmičenju. U konkurenciji 46 klubova i oko 330 plivača, plivački trojac Dubočice je zabeležio fantastičan uspeh.

mk1
Kocić Miroslav je uspeo da postane dvostruki vicešampion Srbije u apsolutnoj kategoriji na 50 i 100 metara prsnim stilom. Na 50 metara ga je 16 stotih
delilo od zlata dok je na 100 metara opet bio srebrni odmah iza našeg proslavljenog asa Čabe Siladjija.

mk2

Stojilković Milan je u disciplinama 50 i 100 metara delfin zauzeo odlično 5 i 7 mesto u apsolutnoj kategoriji.

Lekić Lazar je takodje zabeležio odlične rezultate. Iako je kadet, on je uspeo da na 100 kraul bude deveti a na 50 kraul dvanaesti u apsolutnoj kategoriji.

Svakako da je i trener Dušan Veličković zaslužan za ove uspehe, pod čijim stručnim nadzorom treniraju plivači PK Dubočica. Ovo je peto i šesto državno odličje koje su u toku prošle i ove godine plivači PK Dubočica doneli svom klubu i gradu Leskovcu.
Plivački klub Dubočica nastavlja sa pripremama za sledeće prvenstvo Srbije koje će se održati jula ove godine i nada se još boljim rezultatima.
Takodje su u fazi pripreme za “Dubočica Kup” koji će se održati 23.05.2015. na bazenima SRC Dubočica u organizaciji istoimenog kluba.

Srdačan pozdrav,
Uprava kluba