Reprezentativac Srbije iz plivačkog kluba “Dubočica”

nidz

Sa ponosom možemo objaviti da je plivački klub Dubočica i grad Leskovac dobio jednog plivača koji je pozvan u reprezentaciju Srbije. Naime, Nikola Milenović, junior plivačkog kluba Dubočica, imao je tu čast da brani boje nacionalne selekcije, svog kluba i grada Leskovca proteklog vikenda u Banja Luci, rame uz rame sa našim plivačkim asovima, Veljom Stjepanovićem, Čabom Siladjijem , Ivanom Lendjerom i ostalim članovima reprezentacije Srbije, gde se ogržao četvoromeč izmedju selekcija Srbije, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

susret2.JPG

Nikola je učestvovao u trci na 1500 m slobodno, gde se plasirao kao četvrti u svom godištu a bio je sedmi u kategoriji sa starijim godištem.
Možemo, bez lažne skromnosti reći da nismo bili iznenadjeni kada smo dobili poziv nacionalnog selektora Dejana Pejinovića da naš plivač Nikola Milenović brani boje Srbije u juniorskoj kategoriji, jer smo puno truda i vremena uložili da bi postigli ovakve rezultate, počev od samih plivača, trenera, kao i roditelja.
nidzz
Nakon upravo završenog zimskog prvenstva Srbije, bilans plivačkog kluba Dubočica je sledeći:
1. 13 medalja u kadetkoj kategoriji,
2. 5 medalja u junorskoj kategoriji i
3. 1 medalja u kategoriji pionira
Takodje sa ponosom možemo reći da očekujemo poziv nacionalnog selektora za učešće 4 – 5 pliača našeg kluba na nacionalnom kampu za kadete i juniore koji će se održati od 12. – 15. aprila ove godine, što znači još potencijalnih reprezentativaca.
Plivački klub Dubočica sa trenerom Dušanom Veličkovićem na čelu stručnog tima, ruši sve barijere i pomera granice plivačkog sporta u Leskovcu.
Koristimo priliku da se zahvalimo svima koji nam pomažu da zajedno pišemo istoriju leskovačkog plivanja, a to su grad Leskovac na čelu sa gradonačelnikom, uprava sportskog centra, odsek za sport društvenih delatnosti,  mediji, kao i svi prijatelji kluba.
Uprava kluba